Fără categorie

85 de ani de LEGO

Atât de mulţi oameni cunosc şi chiar cumpără renumitul şi ingeniosul joc LEGO, dar atât de puţini sunt interesaţi să ştie cine este creatorul acestui joc şi măcar puţin din istoria lui. Dacă s-ar face un sondaj pe această temă, aţi vedea că am dreptate. Foarte puţini ar şti că creatorul lui este danezul Ole Kirk Christiansen. Continuă lectura „85 de ani de LEGO”

articole · Fără categorie

Victoria Claflin Woodhull, prima aspirantă la preşedinţia Statelor Unite ale Americii

victoria-woodhull-1838-1927-early-everett

          Puţin cunoscută la noi şi pe nedrept uitată de americani, Victoria Claflin Woodhull, a fost o pionieră a generaţiei sale, iar, prin ideile şi idealurile ei, o femeie cu 100 de ani înaintea vremurilor pe care le trăia.

          Marele ideal al Victoriei Claflin Woodhull a fost acela de a ajunge primul preşedinte american de sex feminin, ideal cu atât mai greu de atins, cu cât, la acea vreme, femeile nici măcar nu aveau drept de vot, iar originile sale erau unele modeste. Dar, ambiţioasă şi luptătoare, Victoria a devenit una dintre cele mai faimoase femei ale epocii sale. Continuă lectura „Victoria Claflin Woodhull, prima aspirantă la preşedinţia Statelor Unite ale Americii”

articole

Pe firul de păianjen al dragostei. Cella Serghi şi Camil Petrescu

Cella Serghi

     Cella Serghi, frumoasa scriitoare de la malul mării ! Marea, prima ei iubire, prima iubire pierdută. Din cauza războiului, a refugiului din calea măcelului. După încheierea războiului, liceană în Bucureşti fiind, va întâlni a doua ei mare iubire. O iubire neîmplinită care o va urmări toată viaţa. Continuă lectura „Pe firul de păianjen al dragostei. Cella Serghi şi Camil Petrescu”